18 Δεκεμβρίου, 2021

Δελτίο τύπου - Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Η 11η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα βουνού, βρήκε σε κάθε βουνό της Ελλάδας κόσμο από συλλογικότητες που αγωνίζονται για τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα και ορειβατικούς συλλόγους, να βροντοφωνάζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ. Από αυτές τις δράσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Βοιωτοί μιας και ο νομός μας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματιών της ενέργειας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή την φορά διαλέξαμε να περπατήσουμε στην περιοχή Σταμάλιο, Τράχηλο και Τσάρουλα Χωστίων που απειλείται από τα επενδυτικά σχέδια για εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών.


Στην πεζοπορία συμμετείχαν συναγωνιστές από διάφορα σημεία της Βοιωτίας αλλά και από την Αθήνα. Συγκεντρωθήκαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Μάμμα και μετά από ενημέρωση, περπατήσαμε και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια όχι μόνο πόσο γραφική και όμορφη είναι ακόμα αυτή η περιοχή, αλλά και πόσες βίαιες επεμβάσεις στο περιβάλλον έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πέρα από τον τομέα της ενέργειας (ανεμογεννήτριες - φωτοβολταϊκά) και από τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες (εργοστάσια, λατομεία, ιχθυοκαλλιέργειες).



Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς οι αιολικές εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Μπορεί οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων να έχουν φέρει μια αναδίπλωση από μεριάς επιχειρηματιών, μιας και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας έχει αποσυρθεί προς το παρόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εφησυχάζουμε. Θα περπατάμε και θα υπερασπιζόμαστε κάθε σπιθαμή του τόπου μας.

ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΒΟΥΝΑ, ΟΥΤΕ ΤΣΑΡΟΥΛΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Επιτροπή Πολτιτών Χωστίων – Σαραντίου
Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου