12 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση συντονισμού ενάντια στην έξαρση των ενεργειακών δραστηριοτήτων

Είναι κοινή συνείδηση, πλέον, ότι μεγάλα τμήματα του νομού Βοιωτίας -ιδιαίτερα οι ορεινοί του όγκοι- έχουν περιέλθει σε οριακή κατάσταση, εξαιτίας μιας «καταιγίδας» ενεργειακών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν αιολικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου, έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με τεράστιες συστοιχίες μπαταριών, μεγάλο αριθμό μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, καθώς και τα -καθόλου ευκαταφρόνητα- συνοδευτικά έργα (δρόμοι, υποσταθμοί, πυλώνες, δίκτυα κ.λπ.). Σ’ αυτά ήρθαν να προστεθούν οι καταστροφικές πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος.

 


Ανήσυχη για όλα αυτά, μια ομάδα φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών θεώρησε αναγκαίο να αναλάβει μια πρωτοβουλία, η οποία θα έχει ως στόχο την ανακοπή των παραπάνω δραστηριοτήτων και την αντιμετώπιση των συνεπειών που αυτές έχουν σε όλα τα επίπεδα (περιβαλλοντικό, οικονομικό, κοινωνικό κ.λπ.), μέσω της πιο πλατιάς συνεργασίας και του συντονισμού των δράσεων όλων των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η οργανωτική ομάδα που συγκροτήθηκε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9, στις 10:30 Π.Μ., ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ,

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

Καλούμε τους/τις παραλήπτες/πτριες αυτού του καλέσματος να το διαδώσουν όσο πιο πλατιά γίνεται και, ιδιαίτερα, στους φορείς και κατοίκους των περιοχών που πλήττονται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το πλήρες κείμενο του καλέσματος

ΥΓ:
Η συνάντηση είχε, άτυπα, προαναγγελθεί για την Κυριακή 17/9. Για λόγους καλύτερης προετοιμασίας μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα. Ζητούμε την κατανόηση όσων προγραμμάτισαν τις δραστηριότητές τους με βάση τον αρχικό προγραμματισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου